Tänd ett ljus å låt det brinna..lalala

Vaknade före 8 idag för vår huskatt stod utanför och jama, precis när jag bestämt mig för att stiga upp och släppa in den var det precis någon som kom. Eftersom jag var ganska pigg tänkte jag göra ett ryck med min synthesis. Piggheten varade dock bara tio minuter så jag somnade om och vaknade igen klockan 11, värdelöst.




Glöm inte att det är första advent i dag och att första ljuset ska tändas. Ni kan också tända dom som nedräkning tills jag kommer hem eftersom vi kommer den sista advent! hehe..Jag har köpt mig en adventskalender, så nu blir det choklad varje dag fram till jul.




Sköt er! =)

Helt galet! ...


I torsdags kväll var det La Forét. Det innebär att det anordnas bussar som skjutsar ut oss till någon lagerlokal mitt ute i skogen och där är det öppen bar som gäller.

Vi började kvällen med att äta middag hos Melanie. Hon bjöd på ris med köttfärs och färska champinjoner och en jättegod grönsaks wok. Dagmar hade tagit med sig choklad mousse till efterrätt vilket inte var helt fel heller.

Vi hoppade på bussen som gick kl 22.00 vi hade hört rykten om att den tiden skulle vara mest händelserik. Det var den också!

Bussen var proppfull, det stod till och med folk i hela gången. Från att vi klev på tills dess att jag stängde dörren hemma på Boudonville sjöng dom å skrek å dansa å..ja jag vet inte allt dom gjorde. Roligt att se i allafall.

Än mer livat blev det när de listade ut att vi var svenskar.. En kille frågade vart vi kom i från och när vi svarade Sverige, blev han helt uppspelt å skrek ut det över hela bussen, vi blev som en magnet å massa folk kom fram och skulle prata. Lina å Jollan pratade med en kille som passande nog skulle flytta till Umeå efter jul för att plugga. De berättade för honom att vi faktiskt har 5 pubar på campus och då blev det ännu mer livat på bussen.

I lokalen kastades det öl och annat hej vilt. Jag kände mig ganska rutinerad för jag kom undan med endast lite grann i min lugg. =) hehe.. Medan Jollan och Lina blev lite mer blöta..


Som ni ser på killen till höger var de flestas hår dyblöta..Fräscht??..eh nä...


Festen hann dock knappt börja fören den var slut. Borgmästaren hade beslutat att 150 personer var tvungna att lämna lokalen. Organisationen som anordnade det hela försökte då få ut alla första års studenter men efter en timmes tjat avblåstes allt och vi fick lugnt sätta oss på bussarna tillbaka igen. Klockan var ändå 2 innan vi var hemma så det kanske var likabra eftersom vi började skolan kl 9 dagen efter.

Som om det var nog med galenskaperna, när folket väntade på att festen skulle starta om tog folk och kissade i hörnen av rummen!!...ja jag säger då det...hehe..

Dom delade ju i alla fall ut massa Pringles burkar, vi smällde i oss 100 var och sen tog vi med några burkar hem också.
Vi fick även korv med bröd...kan inte säga varmkorv för den var nämligen kall men smakade ändå rätt hyfsat.

Det var en egendomlig upplevelse kan jag säga.

Idag är det lördag, jag har försökt pluggat lite nu på morgonen. Skriver fortfarande om franska bankers utveckling men jag har brist på inspiration. Tog och städa lite istället, kunde behövas kan jag säga. Vi tvättade i går också, 90 grader körde vi tvätt som normalt ska tvättas på 40/60 grader. Normalt? Blir inte rent annars!

Nu ska vi ut och shoppa lite julklappar, i varje fall göra ett försök.

Idag har jag även ordnat en liten födelsedags present åt mormor för hon fyller år den 9 december.
Skickade efter en sån här blombukett och en liten choklad ask.
Gyllene stunder


Ledsen att jag återanvänder Lina å Jollans bilder men min kamera verkar aldrig vilja laga sig själv!..hehe

Sköt er!

Hej å hej!

Tröttare kan ingen vara!..lalalalala

Jaha another week in Nancy...

Igår gick jag i säng klockan nio och somnade nästan direkt. Anledningen= en helg i Paris. + Att vi bodde på ett hostel där vi delade rum med tre ryska eller argentinska eller gorillor eller va de nu var för något, gubbar i all fall. Var av en gillade att dra stora timmerlass på nätterna.. hehe mammas uttryck... Vi kan förtydliga det med att säga att gubben under mig snarkade 10 gånger värre än pappsen.. Då förstår alla hur bra vi sov. Kändes som hela våningssängen vibbrerade eller det gjorde den nog också.. Efter jag suckat 10 tusen gånger och skackat i sängen och Jollan skrek ut - MEN NU FÅR NI FAN HÅLLA KÄFT!!! hehe.. Så klättrade en av de andra gubbarna ner och väckte snarkoberten...



Jaja men roligt hade vi... Shoppade lite på Champs Elysee... Hade dessvärre inte råd att spendera i de riktigt fina modebutikerna... Det blev en jacka men med mina korta ben kommer det se ut som ett tält som kommer gående..men jackan va ju fin ju!... Vi sprang ju en del på SLUMPEN (H&M) också. Jag umgås ju med två H&M- fantaster! Jag kan hela deras sortiment snart så när jag kommer hem kommer jag säkert bara att shoppa där!...hehe..


Champs Elysee, med utsikt mot triumphbågen

Förutom shopping besökte vi kyrkan i Notre Dame. Det var mäktigt att se, vi satt en stund och lyssnade på gudstjänst också. Vi förstod inte mycket eftersom allt var på franska men det var ändå roligt att uppleva hur det går till i Frankrike.



På måndagen åkte vi till svenska ambassaden. Jag måste ju ordna ett nytt pass, eftersom det har försvunnit i all hets.
Det dumma är att dom vägrar skicka passet med brev direkt till mig när det är färdig tillverkat. Jag måste antingen åka tillbaka till Paris eller åka till Strassburg på en veckodag vilket jag inte har tid för. Därför hade jag skrivit några mail innan vi åkte till ambassaden och lagt fram några förslag om hur vi skulle kunna lösa det utan att jag skulle behöva lämna Nancy i onödan..

Väl på ambassaden frågade jag om det igen. Då sa snorkfröken i disken..Jaha det är du som har mailat och diskuterat så mycket!...Ehhh!!..Ja det måste man väll om man ska få som man vill... Hon sa då att - Varför ska vi göra ett undantag för dig.... Ehh! Diskussionen fortsatte, tillslut stängde de av mikrofonen så vi kunde inte höra vad de sa.. Tror att den snälla tanten från Östersund lagt sig i då. De kom då med förslaget att de ska skicka passet till rådhuset i Nancy. Skam den som ger sig! =)

Måndagen blev för övrigt händelserik. Vi hade fint väder så det var härligt att strosa runt och uppleva Paris, så härligt att vi höll på att missa tåget! =)..

Vi stod på MC donalds och beställde en sallad, vi gjorde faktiskt beställningen helt själva. De hade en dator där man fick knappa in det man ville ha och sedan var det bara att gå till kassa och hämta ut. Dom var dock lite sega där och när vi kollade på kl. var den 16.40 och tåget skulle gå 17.12.. Vi var då på andra sidan stan gentemot tågstationen. Så vi sprang från MCdonalds, till Metron.. Förbi alla förvånade människor och precis när vi skulle hoppa på tunnelbanan går Jollans påse sönder och all sallad ramlade ut över golvet.. Under tiden han Lina på tåget men när vi insåg att vi andra inte skulle hinna försökte vi bryta upp dörrarna.. Vi fick dessutom hjälp av tre karlar men lyckades inte så istället drog vi ut Lina.. Så kvar stod vi med sallad över hela perrongen och undrade hur det skulle gå.



När nästa tunnelbana kom gjorde vi upp taktiken för att hinna när vi väll kom till Gare d ést(tågstationen). Lina fick våra VISA kort och koder så hon sprang och hämtade ut våra biljetter och jag å Jollan sprang och hämtade ut bagaget.

Det gick bra och vi han i tid till tåget men tro inte att historien slutar här. Eftersom vi bokade biljetterna separat hamnade vi i olika vagnar. När jag skulle kliva på min missade jag trappsteget och hela mitt ben försvann mellan plattformen och tåget..Läskigt värre, några killar stod precis innanför dörren..ni skulle sett deras min..hehe.. Av det blev jag så stressad att jag råkade gå in i fel vagn. Men det var samma platsnummer så jag satte mig på plats 52 som det stod på min biljett. Efter en stund kom en kille och hävdade att det var hans plats. Dags att börja diskutera igen tänkte jag!.. Han förklarde mycke vänligt att jag var i fel vagn.. Sandra blev ganska röd i ansiktet kan jag säga.. Haha.. Jag förstod då att jag gått in i Linas vagn så jag vinkade lite glatt till henne som blev mäkta förvånad!.. jaja..roligt så här efteråt iaf.

TGV-tågen är snabbtågen som tar oss till Paris på bara 1.5 timme, riktigt fräscha!=)


Om ni orkat läsa så här långt kan jag ju fortsätta att skriva min novell! :P

Idag har vi haft lite lektioner, bland annat: Human resources och det är roligt. På franskan fick vi skriva ett brev till tomten, bara att hoppas på att den franska tomten också är snäll :P.. Vi önskade oss egentligen bara en vit jul. Franska läraren tyckte att det va ju snö här redan.. Det hade kommit typ en centimeter som försvan lika fort.

Jag och Jollan tog och fjällvandrade på Lidl idag också.. Är en bit att gå plus att vi hade Jolies fjällryggsäck och min haglöfs så vi såg verkligen ut som vandrare.. Eftersom inte Lina var med och håll oss disiplinerade så handlade vi en hel del kakor och godis. =) Men som Bollan sa: Vi lever bara en gång!

Å glömde att berätta att vi åkte Pariserhjul. Kom på när vi var påväg upp att jag nog är lite höjdrädd. Det var ändå mäktigt att se, utsikt över nästan hela Paris! :)


Idag fick jag ett mail från Anna på Swedbank. Hon bjöd in oss på julbord på Arctura den 19 december, väldigt synd att jag inte kan vara med. Jag missade även Swedbanks festen förra helgen som Mårten sa var sjukt skoj! Men det kommer väll fler tillfällen.

Hehe.. Nyss hörde jag någon som stod och visslade utanför mitt fönster men jag orkade inte titta ut för jag tänkte att det kanske bara var några töntar. Tillslut ringer min mobil, det var ju Judith och Melanie som stod där. Trevliga flickor, imorgon ska jag och Melanie ta en fika på stan.

Nu måste jag skärpa mig och gå och sova..

Sköt er!

Tur att vi alltid har sån tur...

...Äntligen helg!...

Att det kan vara så ansträngade att gå ända till duschen.. Jag borde göra det nu eftersom vi har bestämt en film dejt om en halvtimma men min energi var inte fördelad till det ända målet...hehe..något är fel va? =)

Idag har vi gjort fredags mys.. Vi gjorde egen pyttipanna också dukade vi runt Linas skrivbord så det kändes som en riktig middag.. Till efterrätt gjorde Lina någon slags...ehm ja ska inte skriva det hon kallade det så vi säger helt enkelt choklad röra. Det var gott..

Sacre Coeur, den kända kyrkan som vi besökte förra gången vi var där.


Imorgon bär det av till Paris! Skojsigt... Vi har ju alltid sån tur så för några minuter sedan damp det ner ett email om att tågen går i strejk under söndagen som förväntas hålla på fram till måndag kväll... Hur ska vi nu ta oss hem?.. Vi som bokat biljett och allt.. Det löser sig nog på någotvis.

Nu måste jag göra ett försök att ta mig till duschen!

Sköt om er..

P.S. Emilie det är ingen kofta..Det är Jollans halsduk.. men tack ändå! =)

Je suis Suedois....

Idag presenterade vi våra hem universitet. Från klockan 12.00 satt vi och informerade nyfikna fransoser om norrsken och snöhögar. Klockan 15.00 var det dags för en powerpoinpresentation, vi hade blivit tillsagda att förbereda ungefär 5 slides och att det skulle ta 5 minuter att presentera. Tidsaspekten är som vanligt inte den bästa här i Frankrike så dom där 5 minuterna var för vissa 30  minuter. Kl: 17.00 hade vi fortfarande inte fått göra vårt så vi bestämde oss då för att gå hem. Det gjorde vi också! Det handlar om att VÅGA ta våra egna beslut och göra det som vi själva tycker är roligt. Det har vi fått lära oss i en av kurserna, Decision making. ;) hehe..


Vårat fina bord!


 

Ikväll är det ett stor kalas ute i skogen igen. 15 euro är allt du behöver betala sen är baren öppen. Öppen bar säger väll allt om hur det kan gå till där!

Vi är dock duktiga flickor..(eller hur var det nu?.. hehe) Så vi stannar hemma och pluggar istället. Satsar hårt på nästa vecka då det ryktas om att allt ska vara helt gratis.


Imorgon börjar vi inte fören klockan 14, skönt med lite sovmorgon!


Prata precis med Emilie S.. Hon låg i badkaret, lite avis jag blev...hade varit skönt...




Det påminner mig om att vi inte har använt dessa snygga mössor något mer! Bilden är ganska talande varför, eller hur?!

Ehhh..nu står det en gubbe ut i korridoren och sjunger något som låter som en muslimsk bön..ja man ska aldrig bli brydd här..


Min kära mamma ringde nyss också... De hade precis avslutat en fia med knuff turnering, Anna (min kusin) stod som segrare..



Det var bara 10 dagar sen jag var hemma i Sverige men det känns som att jag inte har varit hemma sen i september..Konstigt!


Sms:ade med storebror idag, ingen Eskil än men nu är det nära.. =)

Nu ska jag göra nån nytta!...kanske höra om tjejerna vill dricka lite varm choklad med mig!

Sköt om er!


..vissa dör och andra föds...livets känsliga gång...

Idag fick jag ett brev från min kära kusin, Maria. Det var inbjudan till lilla Indras dop den 27:e ska bli så roligt. Ska bli roligt att få se det lilla go´trollet i verkligheten också för än har jag bara sett henne på bild, men å så söt hon e!

                                                                                Indra som en liten tomtenissa! =)

Blir så glad varje gång jag kommer hem och det finns ett brev att hämta i receptionen! Det är som att få bingo! hehe

Idag dog Axel, Björnens morfar. Tråkigt även om han hunnit blivit över 80 år så känns det väldigt trist. Han var en rolig och gubbe.

Tänker på Björn och hans familj, framför allt hans snälla mormor.


Björn och Indy. Dabbsjön, Norråker 2007

Sköt om er alla!

Another day in France!

Idag har vi haft lektioner hela dagen. Började med marketing kursen som inte var så underhållande. På eftermiddagen hade vi dock Change management, det var roligt. I den kursen ska vi göra en powerpoint presentation som vi ska presentera inför resten av klassen, den ska handla om något som vi vill förändra..eh typ iallafall. Vi var väldigt kreativa eftersom att fippla med powerpoint är tok skoj. Vi lade in bilder på kor då vår presentation ska handla om att man ska handla lokal producerade varor, spanjorskorna brevid satt å skrattade, nog för att vi ska ha en rolig presentation men den är  ju inte ens början till färdig än.fatta vad dom kommer skratta när den är klar! hehe

Idag ringde mamma, hon å Indy pindy var ute och promenerade i snön, jag längtar tills jag får komma hem å busa!

Påsken -08, Indy i sin lilla vinterjacka.


Imorgon har vi franska prov, får se hur det går nu när jag missat några lektion. Det går nog bra om jag kanske pluggar lite istället för att blogga  ;)

På torsdag ska vi presentera Umeå universitet för de franska studenterna, vi trodde vi skulle slippa för vi har väldigt mycket annat som ska göras men här kan vi inte ligga på "latsidan"...kan ju vara skoj att promota sitt land lite också.

Börjat fundera på vad jag ska ta med mig för goda kakor med hem till jul...Blev lite inspirerad av Jollan och Linas tur till Schweiz så jag köpte lite Schweizisk choklad (fast i Frankrike) hehe..



Ska givetvis köpa lite franska godsaker också! =)..

Nu väntar duschen!

Sköt er! =)

Amsterdam..obeskrivbart!

Amsterdam var verkligen en annorlunda upplevelse. Staden var väldigt vacker, fylld av små söta broar som tog dig över stans alla kanaler. Husen var verkligen charmiga, inget var riktigt de andra likt. En del var stora en del var små, vissa lutade lite framåt, andra bakåt.

Men i den vackra idyllen fanns det ej så vackra. Att beskriva hur det såg ut där är svårt för det låter ganska overkligt men jag gör ändå ett försök.

Överallt fanns så kallade "coffee shops", att bara gå förbi utanför gjorde oss nästan höga. Där inne serveras nämligen inget kaffe utan snarare koka... Att röka på tillhör nämligen vanligheten i Amsterdam och vi överdriver inte om vi säger att alla var höga, okej lite då men det ska vara lite.

I "The red district" området stod hororna uppradade i varsit skyltfönster och dansade i sin förtvivlan för att kunna locka in en äcklig snusk gubbe. Sexshoppar representerar majoriteten av alla butiker i Amsterdam.

Som sagt en upplevelse...

Amsterdam har dock en hel del andra saker att erbjuda också. Till exempel besökte vi Anne Franks hus. Där fick vi gå in bakom bokhyllan till det "hemliga annexet" som de kallade sitt gömställe.


Vi åkte också kanalbåt, Amsterdams alla kanaler utgör sammanlagt 10 mil.

Språket i Amsterdam fascinerade oss. Vi tyckte det lät som en blandning mellan Tyska och Svenska, ibland väldigt likt svenska. Till exempel skriver de: Handtecknung (kanske inte stavades precis så men nästan i alla fall) om namnteckning.

På söndagen blev det tid över för lite shopping. De hade ett par roliga affärer, även om vi spenderade största delen på H&M.

Vi märkte dock att skenet kan bedra, för jag kunde inte finna ett enda plagg som var av märket ROXY.


Ett helt fik till "Ben & Jerry"- lovers ära. Lina och Jollan tog tillfället i akt och smakade en kula medan jag sprang runt och letade "The Heineken experience" med de tyska brudarna. "the Heineken experience" var en rundtur i dess bryggeri tror jag, vi vet inte riktigt eftersom det var stängt när vi kom dit.

Vi bodde på ett hostel som hette Stay okay! Det gjorde vi verkligen, vi fick ett 5-mansrum tillsammans med tyska tjejerna. Eget badrum och egen dusch hade vi på rummet. Dessutom var frukosten fantastisk, det fanns mycket att välja på.

Det var inte här vi bodde men det kanske kunde vara något för pappsen!

Inte här heller men tyckte namnet var lite roligt...ja ni vet ju..kärt barn har många namn..


Märktes att vi är på internationell mark för du kunde även välja, nutella eller jordnötssmör att ha på smörgåsarna.





För lite vackrare bilder och mer information om våran resan kan ni titta in på
Jollans och Linas bloggar.



Amsterdam...se upp! ;)

Då drog vi till Amsterdam...eller snarare om en timme går bussen. 10 timmars bussresa.. sedan bör nog Nederländarna se upp!....

Vi kommer att vara där fram till söndag kväll och beräknas vara hemma 05.00 på måndag morgon. Lektionerna börjar klockan 10 så det är ju lugnt! hehe...

Vad vi ska göra där är inte riktigt helt klart ännu... Det franska folket är inte så snabba på att ge ut information men troligtvis kommer vi få mycket tid att hitta på saker själva..

Nederländernas flagga




Ha en trevlig helg och ta det lugnt! =)


Tebax på skolan aswell...

Timing jag har, kom tillbaka till skolan precis när en ny kurs startade. Den heter Marketing Management och handlar kort och gott om marknadsföring, eftersom vi redan läst en kurs inom detta så kände vi igen mycket... Om jag säger Kotler, vet nog många vad jag pratar om. För er som inte vet så är det typ den bok som inledde hela våran karriär på civilekonomprogramet....otroligt tjock och låånnggtrrååå..eller jag menar intressant! ;P

I går kväll fick jag och Lina ett litet ryck och bestämde att nu j-vlar ska det blir lite träning. Så i morse steg vi upp tidigt för att ta oss en liten morgon jogg. Konditionen är ju inte på topp så det blev rätt jobbigt. I vanlig ordning blev rundan en sväng i Pepiner parken och där såg vi också en väldans stor lövhög..Slå den ni :)



Pepiner parken är himla fin så jag ska passa på att lägga upp lite bilder från våran strosar dag, dagen före olyckan...



En del av parken kallas för "the rose garden" och är väldigt fin och romanisk..


Bilden vägrade att vara åt rätt håll så jag gav upp, hade lite dåligt tålamod ikväll men det syns väll att det är en ros iallafall

       

I den delen av parken kan man se många brudpar, denna dag såg vi endast tre. Jag lyckades dock bara fota två av dem.




De hade "värsta" godisstånden också..

...men vi köpta bara lite, istället investerade vi i en glass


Jollan och Helen (Helen är hennes eng.namn :) )

Vi har varit på cafeét där vi köpte glassarna x-antal gånger så vi har blivit "tjenis" med glassgubben, därför gav han oss speciöll prise! hihi... Vi fick två glasskulor till det biligaste priset...

Här på Boudonville får man verkligen utnyttja de resurser man har och därför har vi kommit på detta smarta sätt att laga mat, stekpannan fungerar som lock men även som uppvärmningskärl. Korven blev ångkokt men vi stekte den också lite så det blev gott.

Nu ska jag plugga!... Hej å hej

=)...

Snacka om att jag blev glad igår... När jag satt ensam på mitt rum och deppade så knackade det på dörren så där vid elva tiden..Det var Jollan och Lina som kom hem! Dom hade inte sag något för dom ville överaska mig och jag blev otroligt glad! Så i morse var allt som vanligt, frukost uppe på Linas rum. :) Tjejerna visade bilder från Schweiz såg verkligen fint ut där..Dit vill jag också åka någon gång, någon som vill följa med? =)



Snodde den här bilden från jollans sida, gillar idyllen av vackra fjäll också lite segelbåtar på det!


Efter frukosten satte vi oss och började skriva på ett arbete som handlar om tre olika företag från olika länder som ska bli till ett. Länderna har vi ej valt själva men roligt nog var Sverige ett av dem. Det har vi mest hållt på med hela dagen, förutom lite matpauser då och då. Soppa till lunch.. trodde aldrig jag skulle sakna pulversoppa med champinjonsmak och broccoli men det smakade faktiskt riktigt gott.

Idag är det helgdag här i Frankrike eftersom det är slutet på första världskriget och i vanlig ordning så är alla affärer stängda på söndagar. Dock hade shell macken runt hörnet öppet så vi kunde gå och köpa lite mjölk och yoghurt inför morgondagen. Vi inhandlade även lite goa bullar eftersom vi hade en anledning att fira..hehe ..jag e ju tillbax...hihi

Jag har ju glömt att visa er våra vackra halloweenbakelser som vi gjorde... Dom var tydligen jätte goda..eller hur var det nu...Momma spydde ju så jag vet inte riktigt vilket betyg det ger...







Jag hoppas alla har det bra där hemma!

Tebax igen!..

Efter några enormt sköna veckor hemma är jag tillbaka i Nancy... Trivdes bra innan jag åkte men nu känns det lite ledsamt att vara här. Kan beror på att tjejerna är Schweiz och dom flesta andra är också ute och reser eftersom vi är lediga tills på onsdag men det löser sig nog..

Att resa ner hit gick som smort, från Strömsund till Stockholm fick jag lifta med Björn, Chrille och Rinos, i Chrilles lilla micra. Inte den bästa comforten men lugnt och tryggt tog vi oss fram.


Det kan vi kalla vrålåk! hehe

Flyget gick bra att åka också, förutom att det var blåsigt så det blev lite turbolens och lite luftgropar, vilket gjorde att det pirrade till lite i magen!

Väl framme i Paris blev det en himla massa tåg åkande, först från flygplatsen in till Paris och sedan tunnelbana runt om i Paris för att komma till Svenska Ambassaden och ordna mitt pass som är borta, dessvärre visade sig att ambassaden var stängd, tur jag som vanligt... så det blev att försöka åka tunnelbana till en av Paris fyra centralstationer och boka fortast möjliga tåg till Nancy, det gick iallafall bra.

Så nu sitter jag på mitt rum igen och funderar på att krypa till sängs...



 

Nu e det lörda igen!!...

Jag nynnar med i Lasse Stefanz fina visa, nu e det lörda igen å där satt jag å deppa... Fast så mycket deppar jag inte.

Har packat idag för imorgon bär det av till Stockholm för att sedan åka vidare till La France.

Jag har nyss fått mina naglar fixade av lillebrors tjej, Ida. He blev fint e.


Igår så blev jag lite irreterad för radion i duschen vägrade spela låtar som jag vill höra, så jag tog å sjöng lite själv. Det är inte så vanligt att jag sjunger i duschen men när jag gör det så låter det väldigt vackert! =) hehe..eller hur var det?... Det måste ju vara så eftersom brudarna när vi bodde på mariehem t.om. stängde av en skräckfilm för att lyssna på mig istället och Ida bamdade mig på sin mp3 så att hon har som ett fint minne! hehe Även igår fick jag beröm för när jag duschat klart visade sig att jag haft en hel publik utanför, det är ju roligt att man kan roa nån!

I min familj har vi lite svårigheter att lyssna på varandra och förstå varandra så igår hade vi en kurs i att prata tydligt. Jag pratade högt och tydligt men ingen hörde vad jag sa iallafall....Andreas påstod då att det viktiga är att gestrikulera, så glöm inte det mina vänner!

På ängsgatan pågår just nu en väldigt spännande Fia med knuff turnering. Ni kan ju gissa vem som vinner!..Okej jag ska ge er en ledtråd...Jag spelar med gröna gubbar! hehe





Pappa min börjar ju närma sig de femtio åren och börjar därför se lite sämre, bara det att han inte förstår det själv riktigt å blåvägrar gå till en optiker å få ett par riktiga glasögon utan köper en miljard fina moderna glasses på exempelvis Claes Ohlssons..här är ett smakprov.

Lillebror


Mackan




Storebror väntar ju tillökning men kunde inte riktigt vänta så han tjuvstartade med lite valpar..så himla söta.




Ta det lugnt nu! ;)





















Back on track!...

Efter en helt klart omtummlande vecka känns allt faktiskt ganska bra nu. Båda pojkarna är på benen och dom är sig lik. :)
Tänker dock på stackars Liza, vi finns för dig vännen!

Är fortfarande kvar i Strömsund men bör väll snarast fundera på att flyga tillbaka till baugetterna. Har nog hamnat lite efter i skolan men som Gunde brukar säga: Ingenting är omöjligt!.. Tur man gillar utmaningar! Skriver just nu om hur de franska bankerna utvecklats och hur de påverkas av den finansiella krisen, har ni några tips eller kommentarer kring detta så är det mer än välkommet!
Jag längtar faktiskt tillbaka lite grann, trodde inte jag skulle sakna pulversopporna å pasta till lunch och middag men faktiskt så har vi det rätt mysigt! Sen saknar jag brudarna också såklart!


Idag var jag och världens finaste Indy pindy ute på promenad. Hon fick springa lite lös på bygda, det tycker hon om men hon tyckte inte att det var lika roligt att jag hann koppla henne precis när det kom en massa rådjur och sprang förbi..




Idag fyller min kusin Maria år, vi ska springa tjejmilen till sommaren. Så där ja, då va det officiellt så nu finns ingen återvändo! :) hehe...

Snart ska Marias lilla sötnos döpas också. Hon ska heta Indra, Elise det tycker jag var fint. Vi ska försöka få till en fin doptårta så nu håller vi på att spana på lite tips.



Snart kommer ju lilla Eskil också det ska bli spännande! =)..Bebisar överallt!

Idag fyller ju Jenny pennys gullunge Isabell 2 år också!

Annars händer inte så mycket (som om det här inte vore nog..hehe).. Eller jo vi håller ju på att planera årets nyårsfest också! :) Jag längtar!!!!



Nu ska jag ta en dusch å lyssna på lite radio!...

Puss å kram!