Nån som sett nå snyggare brudar! =P



Idag gick vi till gymmet för att simma. Det roliga var att det var obligatoriskt med dessa snygga simmössor! hehe


Nu har vi nyss ätit lite middag som bestod av... pasta.. =)... Snart ska vi gå på lektion. Känns lite konstigt att ha kvällslektion men ombyte förnöjer!....


hehe..måste bara visa den här bilden också.. Dessa automater finns på varje toalett på skolan.




Simma lugnt! ;)


Äntligen måndag!...

Idag har vi haft corporate strategy och intercultural management, börjar bli ganska intressant.

Sen har vi tagit tummen ur och gått på gymmet som ligger 50 meter här i från.. Tog oss ju bara en månad! =)
Verkar vara ett bra gym, för bara 19 euro får vi delta i en massa olika pass! Skojsigt!

Ikväll har jag tvättat lite kläder i tvättfatet. Det bästa alternativet, det är både billigare och dessutom blir det renare. Kan bero på att vi inte kommit på hur tvättmaskinerna riktigt fungerar =)..

Vi har också kollat in modet i France... Här prövar jag en snygg hatt.

Nu vill jollan ha tillbax sin dator! Höres senare! =)

luxemburgare någon?

Eftersom min dator inte längre behagar funka, kan jag inte blogga så mycket men min snälla pappa har skickat ner lite reparations skivor så jag hoppas att mina tekniska egenskaper ska hjälpa..hehe... Om ni vill följa vårat äventyr kan ni i stället titta in på Jollans och Linas blogg.. :)

Helgen var i alla fall fylld av roliga fester och en trevlig resa till Luxemburg.




Här är vi på väg till EU-området i Luxemburg. Roligt att se :)


Luxemburg var verkligen värt att åka till, för endast 24 euro fick vi en tur och returbiljett. Vi övernattade på ett fräscht hostel som låg väldigt centralt och för det betalade vi 22 euro och då var frukost inkluderat! Helt klart värt!

För att se det mesta av Luxemburg hyrde vi varsin cykel. Helt underbart att cykla runt i det fina vädret. Hela helgen har temperaturen legat kring 20 grader! =)



I Luxemburg åt vi en väldigt god 3-rätters middag. Den bestod av någon typ av löksoppa till förätt, köttfärsbiff med vinsås, french fries och sallad. Till efterrätt serverades en äppelpaj och till allt detta drack vi lite rósevin.

Vi besökte också kyrkan och där var det en utställning med massa frukt och grönt.

Höjd skillnaderna i Luxemburg var enorma, därför åkte vi hiss med cykel för första gången i mitt liv. =)


Självklart had de goen tårten hen å! (citat by Jollan) :)



Billi vine för 10 kroner fick våra ögon att vidgas :P


hejåhej

Thanks for your smile..

Idag hade vi en ytterst underlig lärare. Han var ursprungligen från Ryssland men bodde i Frankrike så ni kan ju tänka er hur bra engelska han pratade.. not so very good. Han bad oss att presentera oss en och en och med jordens inlevelse sa han oohhh interesting!!, när de flesta berättade vilken nationalitet de har. När vi sa att vi var från Sverige, sa han bara oh Sweden med världens löjligaste leende och sen sa han: Thanks for smiling! hehe.. =).. Lite konstig var han och lektionen var inte så super intressant heller men det bådar ju gott för nu kan det ju inte bli sämre iaf! :)

Vi hade också en gästföreläsare från Israel som pratade om Eu och dess instutioner, det tyckte jag var väldigt intressant.

Det var ju ett tag sen jag skrev och det beror på att jag lyckats sabotera min dator så den fungerar inte längre. =(

Lite har i allafall hänt sen jag skrev sist. Tillexempel åkte vi på IKEA i lördags, det var mycket lyckat, lite gardiner och en matta och fin blomma gjorde verkligen susen. Nu är det jätte mysigt på våra rum.

Denna snygga shopping bil tog oss till Metz och Ikea. Att åka bil var bra att åka bil för man såg landskapen mycket bättre än när vi åkte buss.



Vi som åkte var...


Jollan                                     Lina                                 Jag                                  Melanie

Vi ägnade inte dagen bara åt att shoppa utan vi passade också på att bli lite kultiverade så vi besökte en väldigt vin katedral, otroligt vad stora och vackra de är.



Moster här skulle du lätt vinna tävlingen som du å jag å mamma körde när vi åkte ner till morfar för det finns nästan bara små peggor här.



Små bilar små hundar och... såklart små tjejer! :) Tror vi passar in bra här!

som sagt..i de lugnaste vatten simmar de.....

....fulaste fiskarna, kanske =)




Idag har vi varit på olika museum.



Jollan fick det lite hett om öronen där när hon träffade på herr björnen. =)



Här är gänget, en härlig blandning av kineser, italienare/Filipin, marockan och förstås, svenskar.



Vi besökte även Nancys kommunhus...



Och tittade på lite konst....

Dagen avslutades med en äckligt god våffla...

Idag började allvaret på riktigt......

Idag började två nya kurser: corporate strategy och intercultural management. I den första kursen ska vi till mesta dels fippla i excel, tur att jag har en världens snällaste vänner som hjälper mig att uppgradera programmet över internet.

I alla fulla fall så är uppgiften att hjälpa ett företag att öka vinsten. Vårt förslag ska sedan presenteras inför en jury. Ska blir skoj.

I den andra kursen lärde vi oss mest om fördomar. Tillexempel trodde amerikanarna att fransyskor aldrig rakar sig.. Fransyskorna höll inte riktigt med. En amerikansk kille sa att sterotypen av svenskar är att vi alla är långa och blonda..Vet inte riktigt om vi slog hål på hans drömmar, vad tror ni!? hehe

Jag längtar till jul!!!!!.. Dom har börjat med jul saker överallt!.. Vissa affärar har julsaker året runt till och med.



Imorgon blir det fotboll för hela slanten, det ska bli skoj!

nu ska jag läsa lite tills jag somnar!

Ha det så bra allihopa! =)

KRAMAR

Cocktail party...

Idag har vi haft franska lektion som vanligt. Det var ganska glest i klassrummet under morgon timmarna. Framåt lunch ramlade det in några väldigt trötta studenter. Kändes skönt att vara pigg och alert för engångs skull.

Idag fick vi lära oss raggningsrepliker. Jag och Lina fick en skrattattack åt..ja jag vet egentligen inte vad men vi kunde inte sluta skratta och då började läraren undra vad skämtet var men eftersom vi inte visste så kunde vi inte säga så mycket utan fortsatte bara skratta. Tillslut drog jag till med att Lina undrade hur man frågar om killen man pratar med är en prins, kan ju vara bra och veta tänkte jag! ;) hehe..

På eftermiddagen var det ett cocktail party i syfte att interagera oss med de franska studenterna som också ska gå i vår klass. Vi har inte träffat dem tidigare så vi fick börja med att presentera oss en och en, väldigt segt.

Givetvis så bjöds det på gó saker!

Först fick vi apetitretare, väldigt goda. (jag vet bilden är lite sne..men lite snett är också "rett") hehe. Petit choxier med exempelvis en väldigt god skagenröra. Toast med färskost  och tomat eller med en med rökt lax, lite lök och en kapris på.


Sedan kom de goda små bakelserna. Macaroner är dem som är orange och grön. godare än dom ser ut, sådana ska jag ta med mig hem till jul. Alla runda "saker" är fyllda med vaniljkräm och de små minipajerna är med körsbär på.


Vi proppade i oss ungefär tio stycken var, sen fick vi ont i magen och blev tvungna att gå hem. Givetvis pratade vi lite med trevliga fransoser också emellan tuggorna. De var dock inte lika glupska som vi var. (Kanske inte så många som är det heller!)

Nu ska vi laga middag, det blir efter många om och men PASTA. Det hör ju inte till ovanligheterna men idag ska vi lyxa till det med créme fraich och skinka så det blir nog kanoners.

Senare bär de av till Love boat för att interagera lite ytterligare, hoppas bara att de uppdaterat sin musik smak lite sen sist så att vi slipper Aqua och Spice girls. Vi är ju trots allt stora flickor nu, kanske inte så långa men gamla. Vi är faktiskt ganksa gamla för de flesta här är runt 20, 21 år. En fransyska sa när vi presenterade oss att hon var jätte gammal så hon ville inte avslöja sin ålder, det visade sig att hon var 23 år, hoppas hon har börjat tänka över sitt pensionssparande vid den groteskta åldern. hehe.

Nu ska jag nog hjälpa till med maten.

hehe, föresten idag lyckades vi prata franska med tanten i receptionen och hon förstod oss på direkten. Vi bad om vår post. =)

Au revoir!


första skoldagen...

Idag började skolan på riktigt, vi började med ytterligare en fransk lektion. Fransmän är verkligen inte så strukturerade, det har vi fått uppleva flera gånger idag.

För det första så börjar aldrig en lektion i tid, även om dom har den akademiska kvarten så kan man inte förvänta sig att börja då!... Men det gör inte så mycket då hinner man surra av sig lite innan.

För det andra så var vi på Lidl och stor handla... Och som vi storhandlade, Jollan fyllde sin 60 liters ryggsäck och jag fyllde min haglöfs. Dessutom bar vi en massa kassar också. Men nu har vi handlat för hela månaden tror jag!

Men snacka om att vi blev irriterade, inte nog med att vi var trötta å hungriga eftersom vi inte ätit någon middag efter skolan så var kassörskan de värsta jag varit med om!


Det var jättelång kö och som vi är vana i Sverige så lägger man upp varorna snyggt och prydligt på bandet. Det var tydligen helt fel, kassörskan vägrade expidera oss om vi inte gjorde varuberg och till råga på det så kunde hon inte förklara vad hon ville heller utan satt bara och såg sur ut.

Vi sa till dom: KOM TILL SVERIGE Å LÄR ER HUR DET GÅR TILL! de förstod nog inte. Det hade nog inte fungerat för om man poienterar något så säger de bara: This is France! DET HÄR ÄR VERKLIGEN FRANKRIKE och i FRANKRIKE ÄNDRAS INGENTING.




Vi köpte en påse godis som färdkost på vägen hem så att blodsockret steg lite och därmed även humöret. =D

Appropå aningen ostruckturerade så ser ni här ungefär en tredjedel av kön till uni.restaurangen men när man väl vänt sig så går det ganska fort.


Idag åt Jollan korv till lunch.. eller hon trodde iaf att det var korv men det visade sig vara kaninkött. Dessvärre smakade som det såg ut också.



Vi andra åt någon slags fiskpinne med varma grönsaker, det var gott!

Lite dålig bild men det är i allafall Judith en trevlig tjej från tyskland som går i vår klass.



Matsalen är ganska fräsch. Mamma jag försökte ta ett kort på mattanterna men det var så mkt folk ivägen. Vet inte riktigt vad hälsomyndigheten skulle säga om dem. Fullt med smycken och smink på sig.

Hehe.. jag trodde att du Sara va på Lidl och handlade idag, samma hårfärg och likadan jacka. Lite dålig bild här bara! =)


Lina och diplomat sonen Gaston.


Mycket festande här nere. Ikväll är det t.ex. ett jätte party ute i skogen med öppen bar. Vi uppmanades att ta på oömma kläder och ryktena avslöjade att det brukade vara ett hemskt matkrig där. Vi kände dock ansvaret och stannade hemma istället. Typ alla andra skulle dit men vi får väll vara glada i morgon när vi slipper ha en hangover. Vår lärare lärde oss dock idag att det var bra att äta rödbetor om man är bakfull. Det hade iaf han ätit till lunch. hehe.

jaja.. trots att det är som det är här..så trivs jag väldigt bra men jag saknar ju förståss er alla massor!

Bon Nuit! (Det har jag lärt mig idag!) Betyder God natt!

Inte den bästa bloggaren kanske...

Jag är  lite seg på att skriva inlägg men när jag inte skriver kan ni alltid kolla in Jollans eller Linas blogg de är betydligt bättre på att blogga.

I allafall så har vi hunnit med ett och annat under de här veckorna, lite franska lektioner men till störst del har vi roat oss.


Här i Nancy är det fest varje dag, spelar ingen roll om det är en lördag eller om det är en söndag, det är alltid folk ute. Tisdagar är dagen för oss för då ordnar de ett stort party på en pub som heter Love Boat . Partyt är för alla erasmus studenter men självklart går även de franska studenterna dit. Vet inte riktigt om jag törs säga vad de spelade för musik där för det är nästan pinsamt men vad sägs om till exempel I'm a barbie girl eller varför inte Spice girls. Trots det var det väldigt roligt.

Kunde ingen varna mig innan jag åkte hit? Frankrike är nog verkligen inte ett land för mig! Det enda dom gör är att äta efterrätter. Till och med i universitets restaurangen kan man välja tre desserter om man vill, det ingår i priset!.. Tror ni vågen kommer visa några kilon till när jag kommer hem? :) Dessutom har de bagerier överallt och dom är inte dåliga på att fresta en med massa gott.

Dom är ganska smarta för dom har miniatyrer av allt. På så sätt kan man smaka lite av allt! :)

Givetvis så har vi hunnit smaka lite också...






Men tillföljd av dessa godsaker har vi insett att träning är ett måste!... Vi har kollat upp ett gym som heter SIUP, det är ungefär som IKSU fast lite mindre.

Fast vi har inte legat helt på latsidan, häromdagen gjorde vi succé i en fotbolls match med de andra utbytesstudenterna, vi körde tjejerna mot killarna och självklart gjorde vi allt för att vinna, kolla in min ben! Inte de renaste.. The crazy swede blev mitt nya smeknamn, grabbarna hade ju inte en chans mot oss såklart!



För övrig så har vi besökt Strassbourg. En väldigt fin stad några timmar här i från. Strassbourg ligger mitt i europa och därför vill de bli Eu:s nya huvudstad. Många tror att Strassbourg är tyskt och det har det varit under en lång tid, idag är det franskt men man märkte verkligen att det varit en del av två länder. En tysk/fransk stad helt enkelt.

Vi har också besökt ett slott som heter Haroué castle


Väldigt fint, tyvärr fick man inte ta fotografier inne i slottet.

För övrigt så gick min kamera sönder första dagen så bilderna är inte av bästa kvalité utan detta är från min mobil.

Idag sken solen så vi trodde att det skulle vara jätte fint väder, vi klädde oss i shorts och linnen och packade en filt och några böcker och drog ner till parken. Dessvärre visade sig vara riktigt höst väder så det var väldigt kallt..



Men dock väldigt trevligt!

Nu är det dags för mig att börja förbereda morgon dagen för då börjar allvaret! De riktiga kurserna drar i gång då men det ska bli roligt.

Kommentera gärna lite om ni vill!

Saknar er alla massor!

Kramar


...

Da har vi klarat av var andra natt har i NANCY..

vi har fatt ett boende pa ett stalle som heter Boudonville. Det ar studentkorridorrer; vi bor pa varsin vaning..jag bor pa forsta, lina pa andra a jollan pa tredje. Man delar pa fyra duschar a fyra toaletter med 35 andra lite halv jobbigt.. men man behover ju aldrig kanna sig ensam iaf. =)

Vi har ett kok i varje korre..lr jag vet inte om vi ska kalla det kok..det finns dar tva kokplatter och en vattenkran =)..
Men vi har hyrt ett kylskap som ja lina a jollan delar. Tydligen ska man inte laga mat sjalv utan det ar obligatoriskt att ga ut a ata... Men man kan komma ganska billigt undan.. For 25 kronor far man varmratt; forratt a efterratt a naturligtvis en baguette..dom har verkligen baguetter till allt... De e lite roligt for pa alla stallen man kakar sa har dom ett erbjudande med efterratt =)...

Idag kakade vi lunch.. pizza med strips till =)..lite annorlunda.. hehe vinet ar billigare an vattnet! Badar inte sa gott ;)

A idag shoppade vi lite pa en valdigt exklusive affar...vet inte om ni hort talas om den...Hennes o mauriz! hehe Finns aven jysk har =)

bon soire

viva la francè

Da va man pa plats i mogelostarnas rike!

Allt gick bra pa vagen ner men det marks att de inte garna anvander engelskan. Trots det ar folk valdigt hjalpsamma a trevliga.

I natt ska vi bo hos en tjej som oxa pluggar pa icn. I morgon far vi nycklarna till vara rum som ar pa hela nio kvadrat! Tur man e liten! ;-)

Det kommer nog inte bli sa langa inlagg for fransmannen ar tydligen lite bak o fram sa inte en enda tangent sitter pa ratt plats....SEGT! =)

Nu ska vi springa a se om vi kan fa lite kak...kanske blir sniglar!

a revouir