Värsta dagen i mitt liv.....

Sitter just nu och väntar på att mamma ska ringa och berätta hur Svante och Andreas mår... Inte så roligt att vara i Frankrike just nu, aldrig har jag känt mig så långt borta...Tur att jag har så underbara vänner, ni betyder så mycket ska ni veta!

Kommer troligtvis att åka hem snart men dessvärre är mitt pass borta så jag kan inte flyga, funderar på om jag kan åka tåg förbi svenska gränsen och sen flyga....

Att detta skulle hända har varit min största fasa..

Världens bästa bröder!...ååå varför måste jag vara just här just nu.........????


3 franska gudmödrar...


Nu har vi precis ätit middag.. Efter dagens sista lektion gick vi på coctailparty som skolan hade arrangerat för att hjälpa oss att ta första steget till att interagera med franska studenter. De klistrade fast en namnskylt, eller faktiskt tre stycken på mig. Det var inte mitt namn utan namnet på tre andra, franska studenter, därefter fick vi mingla och försöka hitta åt dessa personer. Inte det lättaste eftersom jag inte ens visst om det var killar eller tjejer. =)... Det visade sig att det var tre trevliga tjejer, vi bestämde att vi skulle planera in en riktig fransk middag, vilket jag tycker skulle vara super skoj. Lina fick två franska grabbar, Jollan en av vardera könet...vet inte varför jag fick tre stycken men de tyckte kanske att jag hade så lite vänner sen tidigare! hehe... Att försöka hitta åt dessa "faddrar" distraherad mig tyvärr så pass att jag missade alla kakor och bakelser som bjöds. Jag hann i och för sig fram till bordet med de mer matiga snittarna och drycken, det roliga var bara att efter jag tagit en klunk av apelsinjuicen ställde jag ner glaset på bordet brevid mig för att konversera lite med en av de franska tjejern och då kom en kille och tog det, jag hann inte säga så mycket innan han började dricka, hehe så kan det gå =)

Dom visade ett bildspel på den stora vita duken innan coctailen drog igång och då dök den här ej så vackra bilden upp..men den bju vi på!...






Imorgon kommer vi att ha ytterligare en lektion i decision making och på eftermiddagen har vi French culture så då ska vi se fortsättningen på en film som handlar om den kända sångerskan Edith Piaff. Sedan blir det nog en lugn helg, vi ska försöka plugga lite. Linas pappa kommer imorgon också så hon checkar ut från Boudonville och in på hotell, skulle jag också gärna göra! =)..................

God natt på er!















Ja för det är vi ju värd!....

Det har blivit vårat favorit uttryck tror jag. Varje dag är vi värda någon gósak. Det är alltid någon av oss som säger: ...det skulle vara gott med en..... (godsak) och då har vi andra bara suttit och väntat på att någon ska komma med förslaget. Vi är då sjukt snabba på att hitta alla möjliga ursäkter till varför vi är värda något gott. Som tillexempel kom jag och Jollan fram till att vi var värda en kopp varm choklad och en pain au chocolat idag och ursäkterna var att det regnade ute och vi började tidigt i morse. Frågan är hur ska vi ta oss ur denna smaskiga onda cirkel? Den som har svaret ska vi vara evigt tacksamma till! hehe...

I morgon är det dags för ännu ett coctail party! Meningen med det är att vi ska tilldelas varsin fransk kompis som vi sedan kan dricka kaffe med eller gå på bio, eller vad vi vill egentligen och samtidigt få öva franska. Kan vara skoj.


Å ni vet väll coctailparty = gósaker! =)...

Vad händer annars då?...Inte så mycket, vi har flera grupparbeten nu och det är lite si och så med kommunikationen oss emellan. Idag missuppfattade jag till exempel min grupp i Fransk lag och kom en timme tidigare till skolan än vad jag behövde men det har ju aldrig skadat att vara i tid!...Fast det går ju i och försig att ifråga sätta här. Tidsuppfattningen är inte riktigt den samma som hemma, det är faktiskt lite roande att vi kan gå hemifrån kl 8.00, när lektionen börjar 8.00 och är ändå bland de första på plats. Att tillägga är att inte ens läraren har kommit då.

Vilka som dyker upp till grupparbetena är också lite som man vill..vissa hör inte av sig alls medan andra kan bjuda på ett sms eller ett meddelande på facebook...men ni vet THIS IS FRANCE! hehe... Man lär sig iallafall att fånga dagen! Carpe diem!


Såg en söt teservis på marknaden

På söndagar brukar det vara en "loppmarknad" i gamla stan. Det är väldigt mysigt att strosa runt där och vanligtvis blir vi värda lite gófika efter vi gjort det också. =)


Med hjälp av dessa transporterar vi oss på skolan varje dag! hehe
Skämt o sido, visst va dom söta!


Här är en del av gänget som var ute tillsammans i helgen.



Nu ska jag gå å lära mig lite om hur man tar beslut..kan jag behöva!

A biéntot!

2 har gått, 2 månader kvar...

Tiden går fort... känns inte som det har gått två månader redan!... I Fredags hade vi vår första tenta..gick så där.. Frågorna var lite konstiga så ingen visste egentligen vad han frågade om, inte ens Amerikanarna så ni förstår kanske vilket skick deras engelska är i...hehe..

I fredags var tanken att vi skulle på Ballett så vi började kvällen med lite Sushi, det var jätte gott.. Men lite missförstånd och förseningar gjorde att vi missade balletten. Lite tråkigt eftersom alla hade gjort sig så fina, grabbarna i kostym och vi flickor i klänningar. Vi gjorde dock ett nytt försök i går och då lyckades vi bättre. Balletten var tyvärr inte som vi hade hoppats på, vi hade nog förväntat oss lite mer klassisk ballett. Kvällen avslutades i allafall med först en alldelles nygräddad våffla i Pepiner parken och sedan lite varm choklad smaksatt med after eight.
 

Imorgon är det skola igen, då börjar vi en ny kurs som heter Decision making ska bli spännande.



Här har vi de flesta lektionerna. Dessa röda cyklar hyrs av de flesta utbytesstudenterna här i Nancy.


Nu ska vi ut och promenera i solen sedan blir det ett försök till att tvätta kläder.

Ät choklá håll dig glá..

Så var det plötsligt Tisdag igen!.. Denna vecka har det varit väldigt mycket, har inte ens hunnit blogga en ändå gång. ;)

Vad har vi då gjort? Ja... Lina har haft fullt upp med unge herr Niklas som varit här så jag och Jollan har fått klara oss på egen hand.


Vad har då hänt..vi börjar från början och backar till förra veckan...

I tisdags gick vi skola från 9.00 till 20.00 givetvis hade vi några timmars hål på dagen. Under franska lektionen fick vi veta att vi skulle ha ett prov dagen efter kl 8.00 på morgonen, gissa om det var en glad överraskning.

För övrigt har vi försökt att vara lite aktiva så jag och Jollan besökte faktiskt SIUP (gymmet) häromdagen. Vi deltog i ett pass som vi trodde skulle vara aerobic men det visade sig vara ren och skär styrka. Jag var pinsamt nog helt slut efter några situps. Det var ändå väldigt roligt, riktigt roligt att få lära sig några övningar som vi ej använder oss av hemma. Tänker dock inte beskriva hur de  utfördes för det skulle kunna låta opassande.


Vi har också varit duktiga och joggat runt Pepiner parken, vi trodde de var 4km men till vår besvikelse hade vi nog bara sprungit 1 km men bättre än inget i alla fall. Hehe

Förra helgen åkte vi till Paris. Vi mötte upp Linas... ja... Niklas =)...Jag och Jollan bodde på ett hotell i Montmarte, det var trevligt och frukost var inkluderat. Att gå från tågstationen till hotellet var däremot ett äventyr för vi passerade det verkliga "ghetto" området. Att gå där som blonda tjejer är inte att rekommendera. Vi hittade sedan bättre vägar att gå!..

Vad hann vi då med?...


Först besökte vi Sacre Coer. Det var givetvis en upplevelse att se. Som lite extra krydda på moset, fick vi lyssna till lite live musik och dessutom sken solen, det var toppen!



Sedan strosade vi runt lite här och där för att slutligen titta in på Louvren. Skoj att se i verkligheten efter det att vi läst Da Vinci koden.


På söndagen blev det bilmässa för hela slanten.



När vi sedan skulle åka tillbaka till Nancy var nästan alla tåg fullbokade så vi fick ta ett tåg som tog 4h istället för 1.5 h
men det gjorde inte så mycket, vi hade med oss massa godis så vi hade skoj ändå.

Den här helgen hade vi en riktig "film/slappar/svullar" kväll på fredagen. Jag och Jollan köpte två eclairs var, plus chips och annat smått och gott, gissa om vi var mätta efter detta.

På lördagen satt vi på café och myste sedan gick vi och handlade potatis och sejfileér. 4filéer för 70 kr, ganska dyrt tyckte jag, vi trodde det stod 40kr men gott var det i alla fall. Kvällen tillbringades tillsammans med tyskar, irländare och spanjorer... festen höll på långt in på småtimmarna.

Idag har varit en helt underbar dag. Jag ljuger inte om jag säger att det var 20 grader varmt. Här pågår just nu någon slags jazz festival. Jag och Jollan gick till parken kl 12 idag och kom inte hem fören vid 20. Vi lyssnade till några kanadensare. Vi sprang runt och provsmakade allt ifrån franska ostar till bergamott godisar. Vi åt även glass i solskenet.


Så det var ungefär det vi har gjort sen sist!

Hej å hej!


ojoj...

Hehe.. blev lite nervös nyss... Jollan, Lina och jag satt på Linas rum när det knackade på dörren. När Lina öppnade hörde jag hur någon frågade: Is Sandra here?.. Det var en italiensk och en kinesisk tjej som stod i dörröppningen och såg lite oroad ut. Jag skyndade mig dit och då sa de: Sandra, water are coming out from you room!!!...Ahh..ojoj... små bena fick en himla fart ner för trapporna. När vi kom fram visade sig att det inte var från mitt rum vattnet kom utan från rummet intill... TUR för mig..mindre roligt för tjejen intill.. Vi får se vad som hänt där, hoppas det inte var något allvarligt iallafall. =)

Ja Evelina, skulle varit roligt om vi kunde åka till Paris tillsammans! Det hinner vi nog med någon gång iallafall! hihi... Annars kan väll du å Matte ta eran smekmånad i Paris =P.. Det är ju romantikernas stad!...



Hihi!!!!

Igår fick jag ett sms från Anna och då blev jag super gla! För Anna, Sara och Lisa planerade att göra en liten resa hit och hälsa på! hihihihihi

Nu ska vi göra korvstroganoff!


En bild från Strassbourg

På Lördag åker vi till Paris! Skojsigt!

=)