Avoir Nancy!

Jaha, då var det dagen vi länge väntat på. Alla tentor är gjorda!!!! Idag gjorde vi French economy, den tentan kändes enkel och var ganska rolig, hoppas det gick lika bra. Andra tentan var Principles of french and comparative law, var lite svårare, inte riktigt säker på att det blev rätt men kursen ska nog vara avklarad i alla fall. =)

Nu är det storstädning och tokpackning som gäller. Trodde jag nästan packat klart men det visade sig att jag har mycket mer grejor än jag trott. Får inte ens med mig allt, måste slänga mina gympadojor men och andra sidan var kanske inte det en dag för tidigt. Att vi städar och packar idag är för att tanterna ska inspektera rummen i morgon kl 9.45, de är ju lediga på helgerna.


 

"Gänget" kommer hem! 

Tror Swedish team kommer att vara saknade! =)

17.00 ska vi på Christmas cocktail, hoppas det bjuds på massa godsaker! =)

Sedan blir det GOOD BYE- Party hos Kara och Monica, alla (nästan) ur vår klass ska samlas där...Ska bli så roligt!

Nu tänker jag packa ner min dator så det blir inge mer Internet fören jag är på Svensk mark. 

                                                                                      Ha de så bra och sköt er!

                                                                                              Vi syns snart!


Hur går det för världen egentligen??..

Paris är bombhotat utav afghanerna, de vill att Frankrike ska ta bort sina trupper från deras land. Det är ju perfekt att terroristerna börjar härja här och nu..precis när vi ska åka hem! Kanske flygplatsen blir nästa offer? Vi åker ju dock i från den mindre som heter Orly så kanske hoten inte riktas dit... Får vi hoppas iallafall...hehe

Annars så höjer dom kostnaden för studielånet, samtidigt som euron blir bara högre och högre..Över elva kronor nu, har vi tur eller? Visserligen ska vi inte nyttja den valutan länge till men det är ju just nu som man kommer på att man måste ju shoppa.. Alltid bra tajming!

Men va gör väll allt detta när det snart är jul! Ska bli så kul! =)

Idag har vi klarat av 3 tentor, eller klarat återstår väll att se men jag håller tummarna. EU tentan var lika flummig som läraren själv. Jag skojar inte och jag överdriver inte men EU-lärarens ögon ser man max två gånger under en föreläsning, det är när han kommer in i salen (måste ju se vart han går) och om någon pratar så att han blir störd (då använder han sig av, en blick säger mer än 1000 ord). Det är svårt att förklara men det verkar sitta fusklappar på hans ögonlock för när han ska föreläsa om något står han och blundar och ser allmänt arrogant ut. Att kursen helt och hållet var vinklat ur hans opinion påverkade också lite till det ej så positiv. Vi ska ju som bilda vår egen men det gjorde vi ju såklart i alla fall. Fast i det stora hela så lärde vi oss nog en hel del och Mr Schumacher är nog en fin en pöjk också.

För övrigt har vi lyssnat på dansband, ätit mat, sjungit, druckit kaffe, skrattat och jaa... bara haft en helt vanlig trevlig Boudonville afton.

Sitter nu och väntar på Sophie från Kina, hon ska komma och inspektera mitt rum. Nämligen hård efterfrågan på det eftersom jag har internet. De flesta andra måste gå ner till receptionen för att surfa.

Kom på en sak jag skulle behöva i julklapp! ;-) hihi... Schampoo + balsam för blond hår av märket Sebastian. =)


Mitt hår ser för närvarande ut som en råttpäls, trots att det är nyfärgat! =) Detta skulle ge lite mer lyster, om ni förstår vad jag menar! haha


Nu tror jag chippen knackar på! =)

Hej hej

 

Annars då?...

Sista söndagen i Nancy! Känns lite tråkigt att lämna denna charmiga lilla stad men det går alltid åka tillbaka och hälsa på!


Här pluggas det för fullt! EU är intressant och roligt att lära sig. Undrar när Sverige kommer att gå med i EMU eftersom vi måste gå med, är väll kanske bara en tidsfråga. Nu har man ju vänt sig vid att ha eurosar i plånboken också. =)


Tredje advent, nästa ljus kommer som sagt att tändas hemma! =) Då hoppas jag på att få lite glögg och lussebullar! ;-)

Flickan me guldbyxorna...

Idag har jag varit i spenderar tagen riktigt! Tur man är rik..eller hur var det nu igen?... Hoppas på att få vinna några millar eller så får jag gifta mig rik! =)..Det har vi lärt oss på skolan här, bästa sättet att bli rik på är att gifta sig.. Det är sant flera lärare som har påpekat det. Nja får väll helt enkelt klipp me å skaff me ett jobb. Apropå det så har jag klippt mig idag. Var väldigt spännande att se hur resultatet skulle bli eftersom frisören inte pratade engelska och jag har ju bara min nybörjar franska men det gick ganska bra iallafall, ny slingad å nyklippt! Inte så dyrt heller....eller det beror på..men om man jämför med hemma så betalade jag en tredje del idag.

Köpt en klänning till nyår också, inte så roligt att handla här för allt ska ju vara så dyrt. Fransmännens livstil --> LYX. Sen har ju euron stigit en del sen vi kom hit så nu är det dyrare än hemma.. Typiskt..

Mon chambré ( mitt rum ;-) )


Har i allafall lyckats köpa lite presenter men det blev mest små saker, får ju tyvärr inte plats med allt hem. Har nästan packat klart! =).. Måste vara ute i tid.... Nästa vecka har vi ju 6 tentor så då gäller det att fokusera. Sen är det inspektion av rummen på fredag morgon och då måste allt vara städat och klart, det mesta iallafall.

Nu ska jag göra ett ryck i läsandet!


Äntligen!!! =)=)=)

Nu har Andreas och Maries bebis kommit till världen!!! Jag har blivit faster! =)

Spännande att få se hur han ser ut, längtar tills jag får åka hem och se Eskil! Spännande också att se vilket namn det blir egentligen! =)

jag har köpt lite bakelser idag som jag ska bjuda tjejerna på för att fira lite! =)


Ååå va spännande!!

Jag borde verkligen skriva klart mina rapporter men jag har roligare saker att tänka på!!

ESKIL e på väg!!!! =) Pappa skjutsar in Dreus å Marie till BB nu! :)

Jag är super nervös, fick sms av Andreas nyss han lät cool lugn som vanligt =) hehe...

Måste nog åka hem igen! Fast det är bara en vecka kvar så Eskil kommer lagomt tills jag ska komma hem!

Nu har jag två bebisar att träffa när jag kommer hem, lilla Indra och lilla Eskil! =)


Åå hå ja ja..de gå ju så bra!..

Det börjar kännas lite tråkigt just nu för det är sista veckan vi har lektioner, nästa vecka är det bara tentor så då kommer vi inte ha så mycket tid att umgås med alla.

Men å andra sidan får vi ju komma hem till alla där hemma och det ska också bli skönt!

Har skrivit French economy uppsats idag.... Ungefär så här känns det nu...hehe



Tur att vi ska avsluta dagen med en lektion i samma ämne.. =0)

Tjejerna gick en sväng på stan idag men jag va lite lat så jag stannade hemma och skickade mina ärenden med Jollan istälelt.. Hon bytte en kjol åt mig på slumpen(h&m) Vet att jag inte borde handla där men d bara bidde så! =)

Ja du Sara, du vet ju att bilder ljuger ibland, jag ser snarare ut som lilla my i ett tält i den jackan! Men det ska vara min nya image =) hehe

Mysig värre!

I söndags var jag å mina tyska vänner, Melanie, Sandra och Denise på julparad. Ganska häftigt hur dom kan få till det! Dessvärre är bilderna inte så bra eftersom jag har en dålig kamera mobil...

Denise, Melanie, Sandra

Deltagarna i paraden delade ut godis men det var bara till barnen, tydligen trodde de att jag var barn för jag fick flera godis påsar. Tyska tjejerna tyckte det var perfekt att jag stod längst fram och håvade in.




Efter paraden tog vi en café Viennoise, trés bien! Därefter middag på UNI, kalvstek med strips och kokta grönsaker. En sallad, en baugette med brieost och en kolapudding till dessert. Inte dåligt för ynka 28 kronor.



Kanske inte ser så gott ut men he va ne! =)



I går (måndag) var vi på julmarknad i Colmar och på vinprovning på ett ställe inom Alcase regionen som heter Wolfberger. Vi fick pröva två viner gemensamt, ett mousserande och ett torrt vitt vin. Därefter fick vi ställa oss i baren och titta i en katalog, det var bara att peka på vilket man ville ha så fick man pröva. Riktigt roligt, hittade ett vin som luktade kola och smakade nötter. Köpte ett vin till morfar som en av experterna rekommenderade, han sa att det skulle fungera bra till gåslever och var ett av de finare vinerna, han trodde min morfar skulle tycka om det så vi får hoppas på det.


Köpte även ett moussernade, kan ju inte säga champagne eftersom det bara är mousserande vin som kommer från champagne distriktet som får kallas det. Det här skulle tydligen vara godare än champagne hävdade killen som höll i provningen... Undrar varför! =)

Därefter bar det av till julmarknaden, vi gick runt och runt åsså runt lite till. Det var fint men mindre än jag trodde det skulle vara.





Idag fyller min kära mormor år...




Jag hade beställt en blombukett genom interflora som skulle levereras idag som en överaskning på hennes födelsedag. Men snacka om puckon!!! De hade ringt till mormor förra vecka och frågat om hon skulle vara hemma, vilken överraskning det blev!! Hade till och med valt att om hon inte var hemma fick de hänga buketten på dörren!!!... Interflora väntar nu ett argt mail från en irreterad Sandra...

Vad är det som har hent?..Jo det e andra advent! =)

Höll ju nästan på att glömma att tända andra ljuset! =)


Uteliggare i duschen???

Haha.. det händer alltid något roligt här på Boudonville.

I fredags tittade vi på film och myste med lite ost och vin, det var vi värda efter att ha avklarat två tentor.

Efter filmen skulle Lina gå på toa efter bara några minuter kommer hon springade tillbaka!...
-ahh.. det är nån som borstar tänderna i duschen!!!!!, jag tror det är en uteliggare..
Ja ni hur ju, haha...
Anledningen till detta vara att det tidigare stått en Coca Cola burk i toalett rummet. Av det drog Lina slutsatsen att det måste vara en kille som är här.. Vilket är lite konstigt eftersom vi bor i en tjejkorridor, så det måste vara någon helt obehörig.

Sen har hon även noterat barr på golvet ännu en anledning.

Kanske det värsta som jag också tyckte va lite konstigt va att det stod en kille och duschade en dag med dörren öppen och utanför låg hans kläder i en hög.

Kvällens drama visade sig inte vara så farligt ändå, det var bara en av tjejerna i korridoren som tydligen beslutat sig för att slå två flugor i en smäll, tandborstning i duschen.

Så Lina får alltså kvällen 10 poängare i underhållning...medan vi andra två

får fullpott i att svulla godsaker!



Igår va vi på julmarknad åt churros, berliner å drack glögg...Glöggen var snarare det starkaste vin ni kan tänka er med lite apelsiner i som dom värmt på. Berliner är en gigantisk munk fylld med nutella och churros är långa "pinnar" som är lite som munkar men dom är avlånga istället och bara sockrade. Smakade ungefär som rullrån.

Gjorde lite julhandling igår också hittade då en liten present till Eskil.... Tycker det är så sött med hängselbyxor på bebisar =)


Tog en storlek för en 6 månaders bebis.. vet inte om storlekarna skiljer här, på vuxen kläder gör det ju det.. Så jag tänkte det är bättre han får något att växa i istället.

Hade hoppats på att Eskil skulle ha kommit idag för vi har nämligen slagit vad om när han ska komma... Jag tippade idag, Lina på måndag och Jollan på onsdag..Spännande!

Jag har ordnat lite saker till Indras dop också..Jag å Maria håller på att planera hur tårtorna ska se ut..ska bli roligt..
Beställt rosa marispan och vit sugarpaste... Intressant att se om vi får något gjort av det! =)



Idag blir det att plugga fram till fyra.. då är det tomteparad.. Igår skulle jag också plugga lite men blev så deprimerad för jag kommer ingen vart.. =( Men efter jag fått prata med mina kära vänner Emilie och Sara blev jag på bättre humör!.. Så vi får se hur det går idag!


Underhållning på Boudonville!..

Nästan varje dag är det någon som spelar piano här, ganska fint speciellt när de spelar sången Mad world..den är så fin!!!

Sen umgås jag ju med två clowner också! Det är bästa underhållningen..vi har roligt!


Så här ser det ut för det mesta, två däckade på sängen och en framför datorn.



Här är min adventskalender! Fin va! =) Tur man har barnasinnet kvar.





Imorgon har vi två tentor, en i Marketing och en i French culture så jag måste nog försöka vara lite duktig nu!

Hej å hej

Lika som bär!...




Tänkte bara förvarna er om att detta är min nya kroppsform! =)
För övrigt är det nutella jag sitter och smackar på till frukost..nyttigt! :)

Inte för att jag vill vara otrevlig men jag kommer att gå under jorden ett par dagar eftersom det är tenta period! =,(

Nu blir det kvällskaffe å kakor! =)

Ombyte förnöjer!

Som vanligt slutade vi klockan 20.00 idag eftersom det är tisdag. För att få lite omväxling bestämde vi oss för att ta med våra datorer och gå till McDonalds efter lektionen och ta en fika och plugga lite...Hehe The Swedish team.

Idag är dagen då Eskil skulle komma men än jag antar att han är som resten av familjen och följer ordspråket, bättre sent än aldrig! :)

Idag hade vi en håltimme och då passade jag på att gå på stan för att se om jag kunde hitta lite presenter men det är så svårt!... Måste ju tänka taktiskt så att jag får med mig allt hem men det är ju inte min starka sida!...



I helgen firar fransmännen Sankt Nicolas, det ryktas om att de ska vara fyrverkerier och allt möjligt nere på stan då. Julmarknaderna har också kommit igång, väldigt mysigt med de små bodarna och överallt luktar det glögg och nygräddade våfflor.



Bon Soirée!
Sköt er! =)

Bra nog fint i Ström!

Idag har vi haft en muntlig presentationen i Change management. På grund av att tekninken inte riktig fungerade som den skulle blev det inte riktigt som vi tänkt oss men det är bara att bryta i hop och komma igen! I varfje fall pratade jag om urbanisering och passade då på att göra lite promotion för vackra Strömsund med lite fina bilder. Någon kanske vill komma och hälsa på.




 Det är nästans så att man blir stolt!



I dag fick jag julschemat från Swedbank, jag ska börja jobba på direkten när jag kommer hem, den 22 december och framåt. Kan behöva skramla ihop lite extra pengar efter en termin här i Frankrikte.

Dessutom har jag hittat något som jag vill ha..



Dessvärre allt för dyr... Men helt klart smidig att bära med sig!

Sköt er! :)