Amsterdam..obeskrivbart!

Amsterdam var verkligen en annorlunda upplevelse. Staden var väldigt vacker, fylld av små söta broar som tog dig över stans alla kanaler. Husen var verkligen charmiga, inget var riktigt de andra likt. En del var stora en del var små, vissa lutade lite framåt, andra bakåt.

Men i den vackra idyllen fanns det ej så vackra. Att beskriva hur det såg ut där är svårt för det låter ganska overkligt men jag gör ändå ett försök.

Överallt fanns så kallade "coffee shops", att bara gå förbi utanför gjorde oss nästan höga. Där inne serveras nämligen inget kaffe utan snarare koka... Att röka på tillhör nämligen vanligheten i Amsterdam och vi överdriver inte om vi säger att alla var höga, okej lite då men det ska vara lite.

I "The red district" området stod hororna uppradade i varsit skyltfönster och dansade i sin förtvivlan för att kunna locka in en äcklig snusk gubbe. Sexshoppar representerar majoriteten av alla butiker i Amsterdam.

Som sagt en upplevelse...

Amsterdam har dock en hel del andra saker att erbjuda också. Till exempel besökte vi Anne Franks hus. Där fick vi gå in bakom bokhyllan till det "hemliga annexet" som de kallade sitt gömställe.


Vi åkte också kanalbåt, Amsterdams alla kanaler utgör sammanlagt 10 mil.

Språket i Amsterdam fascinerade oss. Vi tyckte det lät som en blandning mellan Tyska och Svenska, ibland väldigt likt svenska. Till exempel skriver de: Handtecknung (kanske inte stavades precis så men nästan i alla fall) om namnteckning.

På söndagen blev det tid över för lite shopping. De hade ett par roliga affärer, även om vi spenderade största delen på H&M.

Vi märkte dock att skenet kan bedra, för jag kunde inte finna ett enda plagg som var av märket ROXY.


Ett helt fik till "Ben & Jerry"- lovers ära. Lina och Jollan tog tillfället i akt och smakade en kula medan jag sprang runt och letade "The Heineken experience" med de tyska brudarna. "the Heineken experience" var en rundtur i dess bryggeri tror jag, vi vet inte riktigt eftersom det var stängt när vi kom dit.

Vi bodde på ett hostel som hette Stay okay! Det gjorde vi verkligen, vi fick ett 5-mansrum tillsammans med tyska tjejerna. Eget badrum och egen dusch hade vi på rummet. Dessutom var frukosten fantastisk, det fanns mycket att välja på.

Det var inte här vi bodde men det kanske kunde vara något för pappsen!

Inte här heller men tyckte namnet var lite roligt...ja ni vet ju..kärt barn har många namn..


Märktes att vi är på internationell mark för du kunde även välja, nutella eller jordnötssmör att ha på smörgåsarna.





För lite vackrare bilder och mer information om våran resan kan ni titta in på
Jollans och Linas bloggar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback